Ona Moianès

Dues-centes persones es concentren a Collsuspina per denunciar l’agressió feixista de dijous

Dues-centes persones es concentren a Collsuspina per denunciar l’agressió feixista de dijous

La passada nit de dijous a divendres un grup d’ultres espanyolistes van agredir quatre veïns de Collsuspina. El grup ultra va arrencar l’Estelada de la façana de l’Ajuntament però van ser recriminats per l’alcalde Oriol Batlló i alguns veïns. Va ser llavors quan els ultres van respondre agredint quatre veïns de Collsuspina, entre ells l’alcalde.

En conseqüència, dues-centes persones es van concentrar dissabte a Collsuspina per denunciar l’acte que van titllar de feixista i violent. Ho van fer a les 12 del migdia a la Plaça Major, davant de l’Ajuntament.  

La manifestació va comptar amb el suport dels tres grups polítics del municipi: Ara Collsuspina, Junts i la CUP. Els habitants del poble van sortir al carrer per rebutjar la violència i donar suport als agredits. 

El mateix alcalde del municipi va llegir un manifest denunciant l’acte violent del grup ultra i va recordar que l’estelada penja de la façana de l’Ajuntament per decisió dels dos grups polítics que governen, Ara Collsuspina i Junts. També amb el suport de la CUP que no va aconseguir cap regidor. Això significa que la gran majoria d’habitants del poble van votar per alguna d’aquestes formacions. També hi va ser present Eduard Freixedes, Delegat del Departament d’Interior a la Catalunya Central. Finalment, un membre de l’Esquerra Antifeixista del Moianès va tenir unes paraules per recordar que “la comarca és antifeixista”.

L’actuació violenta a Collsuspina va ser reivindicada per l’Associació “Unión de Brigadas Quita Lazos” de Terrassa a través de Twitter. També es van atribuir els fets passats la mateixa nit a la parada d’autobús de Collsuspina i a l’Ajuntament de Castellcir, on van penjar-hi, respectivament, una bandera d’Espanya.

Related Posts