Ona Moianès

Ahir va començar la Selectivitat per una trentena d’alumnes del Moianès

Ahir va començar la Selectivitat per una trentena d’alumnes del Moianès

Els alumnes del Moianès que ahir van començar les Proves d’Accés a la Universitat ho van fer a la UPC de Manresa. Com a novetat d’enguany s’han viscut les mesures preses pel Departament d’Ensenyament per evitar contagis. Al principi ha sigut una mica caòtic. A les 8 del matí centenars d’alumnes s’han aplegat a les portes mentre buscaven l’aula que els pertocava. En tot cas, a 2/4 de 9 estava tothom a classe esperant per rebre el primer examen de selectivitat de 2020, concretament el de llengua castellana. Els alumnes s’han pogut asseure un cop s’han desinfectat les mans amb gel hidroalcohòlic i s’han pogut treure la mascareta un cop començaven l’examen, a les 9 en punt. Marta Sala, una alumna que està cursant la Selectivitat explica com ha anat tot plegat. 

Paraules de Marta Sala, alumna que cursa la Selectivitat de 2020

Els alumnes s’han hagut de desplaçar pel seu compte a la capital del Bages, i també s’han emportat aigua i menjar perquè les màquines expenedores estaven tancades. 

Pel que fa al primer examen, el de castellà, els alumnes havien de triar dues de les quatre preguntes que s’hi donaven. Segons Marta Sala, l’examen ha sigut assequible. 

Marta Sala, sobre l’examen de llengua castellana

Avui, però, s’espera un dia més dur pels 40.000 alumnes catalans que duen a terme la Selectivitat. En breus moments donarà inici la prova de llengua catalana, seguidament l’examen de llengua anglesa i per la tarda tindrà lloc una assignatura de les anomenades específiques. 

Related Posts