Ona Moianès

El Museu Rafael Casanova i la Biblioteca de Moià compleixen 85 anys d’activitat

El Museu Rafael Casanova i la Biblioteca de Moià compleixen 85 anys d’activitat

L’arribada del coronavirus va trastocar els plans de celebració en un primer moment però durant els propers dies s’aniran desgranant tot un seguit d’activitats per gaudir amb petits i grans. La intenció és celebrar que fa 85 anys que es van crear dues institucions culturals com la Biblioteca de Moià o el Museu Rafael Casanova. Marta Fàbrega, directora del Museu, explica que a partir de l’11 d’agost, coincidint amb la Festa Major de Moià, començaran un seguit de propostes que s’allargaran fins a finals d’any. 

Paraules de Marta Fàbrega

A més de Moi Jordana, artista de Collsuspina; el 26 de setembre està previst un espectacle de contes de la mà del grup d’animació tarragoní “Els Picarols”. També hi haurà més actes que s’han d’acabar de concretar com la presència d’Antonia Mercader o un esdeveniment de poesia i música clàssica. Malgrat tot, els actes aniran condicionats en funció de com evolucioni la Covid-19. Marta Fàbrega explica com la pandèmia ha afectat també el funcionament normal del Museu i les Coves del Toll. 

Marta Fàbrega, directora del Museu Rafael Casanova de Moià

Amb tot plegat, Fàbrega destaca la fortalesa del Museu i es remet a la història. L’edifici va obrir com a Museu Rafael Casanova el 1935, un any abans de la Guerra Civil, però durant el conflicte no va tancar les seves portes. Tampoc es va deixar de parlar català durant la postguerra i figures com Joan Estebanell, antic procurador del Museu, va ser cabdal en la conservació i el rescat de peces religioses.

Related Posts