Ona Moianès

Presó provisional per a l’home acusat d’agredir quatre mossos a Moià

Presó provisional per a l’home acusat d’agredir quatre mossos a Moià

El magistrat del jutjat d’instrucció número 4 demana el seu ingrés a un mòdul psiquiàtric. De moment, però, l’home, que pateix trastorns mentals, resta de forma provisional en una presó comunicada i sense fiança. El jutge considera que existeixen indicis de la seva participació en els quatre casos de delicte d’homicidi en grau de temptativa i també lesions i atemptat a l’autoritat. Un altre fet que respon a la presó és la creença del jutge d’un risc de reiteració delictiva per part de l’acusat.

El fets van tenir lloc el passat dissabte 18 de juliol. L’home havia de ser traslladat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa de forma involuntària. Per aquesta raó, el Servei d’Emergències Mèdiques que havia de fer el trasllat anava acompanyat d’agents dels Mossos d’Esquadra. Segons relata l’escrit judicial, un cop els policies i el SEM van arribar al domicili els va obrir la porta el pare de l’acusat. En un principi, l’home que pateix trastorns mentals va actuar amb tranquilitat i es va mostrar disposat a ser traslladat. Malgrat tot, abans va demanar canviar-se el pijama que duia i vestir-se amb roba de carrer. Un cop a dins l’habitació, acompanyat per un sergent i un agent dels mossos, l’investigat es va ajupir i va treure una catana de grans dimensions del costat del llit. L’individu va atacar els agents amb rapidesa, fet que va provocar que la policia reculés fins al menjador. Allà es van produir els atacs on un dels agents va perdre un dit i tres més de manera parcial. Els mossos van intentar reduir l’atacant amb una pistola Taser sense èxit i també amb alguns trets dissuasoris que tampoc van funcionar. Finalment, un agent va disparar-li al braç i així el van poder aturar.  

Amb tot plegat, els Mossos d’Esquadra van trobar un gran arsenal de catanes, ganivets i arcs al domicili. L’home s’enfronta ara a penes de presó d’entre 5 i 10 anys per intent d’homicidi en grau de temptativa sumat a lesions i atemptat a l’autoritat.

Related Posts