Ona Moianès

Sant Quirze Safaja és el poble de Catalunya que més recicla durant el 2019

Sant Quirze Safaja és el poble de Catalunya que més recicla durant el 2019

El municipi del Moianès es converteix en el primer municipi de Catalunya amb major percentatge de recollida selectiva l’any passat. Les mesures preses per l’Ajuntament, com la implantació del porta a porta el 2018, han permès aconseguir fins a un 92,87% de reciclatge efectiu. Una dada que es troba molt per sobre del 45% de mitjana que hi ha a Catalunya o del 60% que trobem a la comarca del Moianès. 

Malgrat tot, aquest 45% del total de residus és la xifra més alta fins ara aconseguida a Catalunya. D’aquesta manera, la recollida selectiva creix un 9% el 2019 dels que s’han recol·lectat un total d’1,8 milions de tones de residus. De fet, el Govern és optimista per assolir el 50% durant l’actual 2020. Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat ha reivindicat el paper dels ajuntaments i la implantació de models eficients com el porta a porta, així com la tasca d’assegurar que el comerç i els serveis realitzen correctament la recollida selectiva. 

En termes comarcals, el Berguedà ha passat dels últims llocs a la primera posició en només dos anys, amb gairebé un 69% de recollida selectiva a tota la comarca. Sobrepassa així la “històrica” primera posició de l’Osona, que es situa en segon lloc. En tercer lloc tenim el Priorat i en quart lloc del total de comarques es troba el Moianès. A més, aquestes quatre comarques són les úniques que ja compten amb una recollida selectiva superior al 60%, el que significa que ja estarien complint amb l’objectiu de les autoritats europees.

Related Posts