Ona Moianès

El Banc de Sang i Teixits farà parada diumenge a Moià

El Banc de Sang i Teixits farà parada diumenge a Moià

El Banc de Sang i Teixits ha programat una sola data per poder donar sang a la comarca. La cita es durà a terme a la capital, a Moià, aquest mateix diumenge, dia 2 d’agost a l’Espai Cultural Les Faixes, situat a la Carretera de Manresa, número 50. L’horari serà només de matí, de les 10 fins les 2 del migdia

Aquesta cita pertany a una nova campanya de donació sanguínia que seguirà en diferents punts del Bages i el Solsonès en els següents dies. 

Els donants han de demanar cita prèvia a través del web del Banc per tal de fer les donacions de manera gradual i dividida, respectant les mesures de protecció sanitàries. La responsable de la campanya Marta Hernández, fa una crida a tota la població que vingui a donar sang perquè, a banda de ser essencial, és també segur.

La principal novetat d’aquesta campanya són precisament les noves mesures de protecció sanitària que s’hauran de seguir. En primer lloc, ja ho hem explicat, demanar cita prèvia. També és obligatori l’ús de mascareta, la higiene de mans i la distància de seguretat per minimitzar el risc de contagi. Per la resta, tot és igual a les anteriors campanyes. En aquest sentit, Hernández explica a tot aquell o aquella que vulgui venir què ha de tenir en compte principalment.

Hernández explica que durant la pandèmia el consum de sang es va reduir però segueixen necessitant la mateixa quantitat de líquid que abans del confinament.

La responsable de la campanya celebra que durant aquests mesos la gent està sent molt responsable i la resposta ha estat molt positiva, tot i la incertesa generada per la pandèmia. És a dir, que la gent no ha deixat de donar sang.

Paral·lelament a la campanya, però relacionat, el Banc de Sang també fa una crida a fer donacions de plasma per part de persones que han superat la Covid-19. Durant el confinament, els experts han confirmat que la gent que ha passat el coronavirus ha generat anticossos que els poden ser útils per a pacients que necessiten plasma. Els interessats han de trucar al Banc de Sang i superar els criteris que sol·liciten des de l’entitat per poder donar el plasma. 

A Solsona, la campanya serà aquest divendres, a la sala polivalent. Començarà a les 10 del matí i s’allargarà fins a les 8 del vespre amb una aturada de dues a 5 de la tarda. La campanya d’estiu porta per lema “Multiplica’t per 10” i té per objectiu que cada donant aconsegueixi que 10 persones del seu entorn donin sang al juliol i a l’agost. 

A través del web del Banc de Sang, cadascú pot personalitzar la imatge i l’enllaç per compartir-ho per WhatsApp o xarxes socials amb les etiquetes #EtsImprescindible i #EtsUn10.

Related Posts