Ona Moianès

Santa Maria d’Oló aconsegueix una subvenció per remodelar el Centre Recreatiu

Santa Maria d’Oló aconsegueix una subvenció per remodelar el Centre Recreatiu

Fa uns dies va sortir publicada la resolució de les concessions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, el també anomenat PUOSC. Una de les subvencions anirà destinada a la rehabilitació del Centre Recreatiu de Santa Maria d’Oló amb un valor total de 370.000 euros, 120.000 durant el 2021 i 250.000 euros pel 2022. Això és una part del 700.000 euros totals que l’Ajuntament calcula que valdrà l’execució de les obres. Xavier Baraut, alcalde d’Oló, explica d’on pensen treure el pressupost. 

Això permetrà dur a terme les obres de transformació de l’equipament de l’edifici noucentista, una instal·lació inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El Centre Recreatiu passarà a ser un espai multieducatiu on s’hi duran a terme diverses disciplines. Per una banda tindrà cabuda les noves instal·lacions de Ràdio 010 així com la nova escola de Música. També hi haurà un espai per l’entitat del Moviment Júnior i una altre per les diferents entitats del municipi. 

Actualment, l’edifici presentava deficències en el seu estat i un últim estudi va assenyalar que només hi havia una sortida d’emergència. Fet que va reduir l’aforament a només 50 persones. Així ho explica Xavier Baraut, alcalde d’Oló. 

L’edifici va ser construit pels hereus de la Fàbrica López que volien donar al poble l’estructura d’una colònia, intenció que va fracassar per l’oposició dels propietaris d’altres serveis del poble. La seva funció principal era la d’un local de lleure i teatre, funció que va mantenir amb algunes actuacions, cinema o exposicions fins fa uns dos anys.

Related Posts