Ona Moianès

Castellterçol recorda la figura del polític i historiador Josep Benet i Morell

Castellterçol recorda la figura del polític i historiador Josep Benet i Morell

La celebració s’inclou dins l’acte commemoratiu de la mort d’Enric Prat de la Riba que cada any se celebra a Castellterçol el dia 1 d’agost. L’acte, que es durà a terme a partir de dos quarts de vuit a la Casa Museu Enric Prat de la Riba, comptarà amb una conferència de Josep Maria Solé i Sabaté, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Catalunya, per parlar sobre la vida i obra de Josep Benet. 

La xerrada, que té com a títol “Resistència i represa”, aprofundirà sobre la vida de Josep Benet de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement. Benet va ser una personalitat destacada en el procés de reconstrucció del catalanisme polític i cultural en els anys de la dictadura franquista i  també en el període de recuperació democràtica. Entre d’altres, va fundar el Front Universitari de Catalunya i els Grups Nacionals de Resistència. També va ser diputat del Parlament de Catalunya pel PSUC i va ser membre de la Comissió dels Vint que va redactar l’avantprojecte d’Estatut d’Autonomia de l’any 1979. Va ser guadronat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 1996 i amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya l’any 2000. 

L’acte finalitzarà amb una concert gratuït de Núria Graham a la plaça Enric Prat de la Riba a les 9 del vespre. La celebració comptarà amb Lluís Cerarols, director dels serveis territorials del Departament de Cultura a la Catalunya Central i Josep Manuel Rueda, director de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural, qui presidirà l’acte.

Related Posts