Ona Moianès

El Moianès vol pal·liar la crisi amb un pla de reactivació econòmica

El Moianès vol pal·liar la crisi amb un pla de reactivació econòmica

El Consell Comarcal del Moianès ha elaborat un Pla de Reactivació socioeconòmica per ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia. El document inclou un seguit de mesures i actuacions que han de servir per impulsar l’economia de la comarca. 

El Pla inclou, de moment, dues fases. Una primera fase que són les actuacions que ja s’han realitzat durant l’estat d’alarma, en concret, del març al juny de 2020. Això ha suposat 47 mesures realitzades amb l’atenció de 2.524 usuaris diferents i 4.125 consultes en els diferents serveis essencials. 

La segona fase, que és la que s’inicia actualment, inclou d’entrada 83 mesures en diferents àmbits d’actuació. El Consell Comarcal aportarà poc més de 94.000 € per dur a terme les primeres mesures de la segona etapa. Un altre mesura destacada és la creació de plans d’ocupació comarcals d’acord a les necessitats de cada poble derivades de la Covid-19. El cost inicial d’aquesta mesura és de 54.450 € que es finançarà des del propi Consell. 

El document s’ha construït en base a la informació sobre l’impacte econòmic i social que els propis serveis comarcals i locals han anat detectant. Tot i això, el Pla és un document de partida, un document viu que s’ha d’anar modificant, ampliant i actualitzant d’acord amb les noves necessitats. Amb tot plegat, el Pla s’anirà adaptant a la realitat canviant de la comarca del Moianès i els deu pobles que la formen.

Related Posts