Ona Moianès

El Moianès es converteix en la tercera comarca de Catalunya amb l’índex de risc de rebrot més alt

El Moianès es converteix en la tercera comarca de Catalunya amb l’índex de risc de rebrot més alt

Només la superen la Cerdanya i el Gironès. 

Les dades que ha facilitat el Departament de Salut pertanyen a l’anterior setmana, del 6 al 12 de setembre. La comarca del Moianès ha experimentat una preocupant pujada de l’evolució de la tendència de risc de rebrot situant-se a 423,52 punts. Recordem que el llindar que separa el risc entre mitjà i alt se situa en 100 punts. Aquest increment és molt més visible si comparem les dades amb les de l’anterior setmana, del 30 d’agost al 5 de setembre, quan el risc es considerava baix a la comarca amb una puntuació de 43,46. 

També ha pujat l’índex que té en compte la velocitat de reproducció de la malaltia a 3,17 punts. De fet, el Moianès és la comarca amb aquest índex més alt, seguida del Solsonès amb 3 punts. La mitjana catalana està a 0,92, per sota de l’1 que és el recomanable per evitar rebrots. 

Una de les causes és que s’han fet 29 proves PCR més que l’anterior setmana, amb un total de 129, però també han sortit més casos confirmats, un total de 14. Això suposa que gairebé un 11% de les proves han sortit positives. Finalment, una altra dada a tenir en compte és el descens de la mitjana d’edat dels casos confirmats. En una setmana,  la mitjana ha baixat de 44 a 26 anys.

Related Posts