Ona Moianès

El Moianès és una de les comarques catalanes amb l’IBI urbà més elevat

El Moianès és una de les comarques catalanes amb l’IBI urbà més elevat

En concret, ocupa la novena plaça del total de comarques de Catalunya que paguen un rebut més elevat de l’impost de béns immobles de naturalesa urbana.

Segons les dades que ha fet públiques l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat, els moianesos propietaris contribueixen, de mitjana, amb 482 euros. Aquesta xifra, però, s’acosta molt a la mitjana de Catalunya que es situa només dos euros avall, amb 480. Aquest resultat s’obté de la quota íntegra que paguen els propietaris dividit pel nombre de rebuts que té la comarca. 

El poble del Moianès amb la taxa més alta és Sant Quirze Safaja, amb una mitjana de 597 euros i situant-se així entre els 100 pobles que més car paguen l’impost. Moià es troba en la posició 137, amb una contribució de 520 euros. D’altra banda, Santa Maria d’Oló se situa a la part baixa amb el pagament de 299 euros de mitjana i Monistrol de Calders, amb 230, té la xifra més baixa. 

A Catalunya, al capdamunt del rànquing hi trobem la comarca del Barcelonès, on el cost mitjà de l’impost d’IBI és de 621 euros. Finalment, tanca la llista per la part de baix la Terra Alta amb una contribució mitjana de només 170 euros.

Related Posts