Ona Moianès

El risc de rebrot al Moianès baixa però manté un nivell alt

El risc de rebrot al Moianès baixa però manté un nivell alt

Malgrat tot, la tendència de proves PCR que donen positiu va a la baixa. 

Les dades que recull el Departament de Salut pertanyen a la setmana passada, del 19 al 25 de setembre. La comarca del Moianès ha experimentat una davallada del risc de rebrot situant-se a 227 punts, lluny dels 423 de fa dues setmanes. Recordem, però, que el llindar que separa el risc entre mitjà i alt se situa en 100 punts i que precisament la comarca tenia un dels índexs més baixos fa just un mes, amb una puntuació de 43,46. 

També ha baixat l’índex que té en compte la velocitat de reproducció de la malaltia a 1,15 punts. Encara per sobre de la mitjana catalana que està a 0,94, i per sobre de l’1 què és el recomanable per evitar rebrots. Tot i això, fa dues setmanes el Moianès era la comarca amb l’índex més alt amb 3,17 punts. 

Una altra dada que baixa és el tant per cent de testos PCR que donen positiu. De fet, se n’estan fent més que mai, un total de 200 en una setmana, i només un 4,1% han donat positiu. La mitjana d’edat de casos confirmats per PCR se situa als 31 anys. 

Recordem que l’Institut Moianès té un grup confinat amb 35 persones afectades i un positiu acumulat. És l’únic centre educatiu de la comarca amb una aula tancada, tot i que l’escola Sesmon d’Oló registra una persona confinada per precaució. 

Related Posts