Ona Moianès

Denuncien un conductor que transportava 189 quilos de pinyes a Castellterçol

Denuncien un conductor que transportava 189 quilos de pinyes a Castellterçol

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el conductor que duia pinyes recol·lectades fora del període hàbil, sense llicència i sense permís del propietari del terreny per tal de recollir-les.

Els fets van tenir lloc la tarda del 12 d’octubre durant un control preventiu que es va muntar a la carretera C-59, a la rotonda d’accés a Castellterçol. Durant l’operatiu, els agents van aturar una furgoneta, amb un únic ocupant, i van comprovar que a la zona de càrrega duia set sacs plens de pinyes pinyoneres.

Davant d’aquesta descoberta, els Mossos van activar la Unitat de Medi Ambient de la Regió Policial Central per tal de continuar amb les gestions. Fetes les comprovacions pertinents, es va constatar que transportava un total de 189 quilos de pinyes sense acreditar cap llicència ni el permís de la propietat del terreny on les havia recollit.

El fet de recollir pinyes de manera indiscriminada, sense deixar el mínim de pinyes a l’arbre i sense respectar els períodes, implica la pèrdua de la producció de la pinya els anys següents. A més, la recol·lecció de pinyes s’ha dut a terme fora del període que estableix la norma Forestal de Catalunya, que regula que el període de recollida està permès únicament entre l’1 de novembre i el 15 de maig.

Related Posts