Ona Moianès

El Moianès té l’índex de velocitat de contagi més alt de Catalunya

El Moianès té l’índex de velocitat de contagi més alt de Catalunya

Una sola setmana ha sigut suficient per capgirar els bons resultats del Moianès. La comarca ha passat de mantenir a ratlla el virus amb el tercer índex de risc de rebrot més baix de tot Catalunya a ser la demarcació amb la taxa de velocitat de contagi més elevada del país. 

Les dades que facilita el Departament de Salut certifiquen que la comarca ha passat d’una taxa de velocitat de propagació del virus de 0,89 als 3,12 punts actuals. Lluny de la segona classificada, la Noguera, amb una taxa de 2,42, o el Solsonès, tercera amb 2,41. 

La darrera setmana s’han fet 171 proves PCR de les quals 16 han sortit positives. Comparant les dades, fa dues setmanes es van fer 166 testos dels quals únicament 5 van donar un resultat positiu. El nombre d’ingressos també ha augmentat, passant de dos a quatre persones. Tot això ha comportat que el risc de rebrot pugi fins els 515,5 punts. Un risc molt elevat si es compara amb el risc de 81,8 punts que el Moianès registrava fa uns dies. De fet, és la segona xifra més alta registrada a la comarca després de la taxa de risc de 530,7. Una dada que es va donar en el pic de la pandèmia, el passat 27 d’abril. 

Pel que fa als casos a les escoles, el Moianès ha registrat un altre centre afectat. Es tracta d’un grup de l’Escola Josep Orriols i Roca de Moià amb 27 persones confinades. Aquest cas es suma al grup de també 27 persones de l’Institut Moianès i als dos grups confinats de l’Escola La Popa de Castellcir.

Related Posts