Ona Moianès

El risc de rebrot es descontrola al Moianès

El risc de rebrot es descontrola al Moianès

La comarca comença la setmana del toc de queda amb un augment descontrolat dels casos de covid19 i un risc de rebrot que s’enfila fins els 1.972 punts. 

El Moianès ha passat de la cua a liderar els índexs negatius de risc de rebrot i velocitat de contagi a tot Catalunya. De fet, durant la setmana, els casos confirmats han crescut d’una manera alarmant. Dels 5 casos positius registrats fa 10 dies s’ha passat a un total de 51 proves PCR que han donat positiu. Aquestes xifres no s’observaven a la comarca des del passat mes d’abril, coincidint amb el pic de la pandèmia. Dionís Guiteras, alcalde de Moià, ha fet una crida a extremar les precaucions, sobretot a les persones que es troben en quarantena.

Amb l’entrada en funcionament del toc de queda, Guiteras comenta que la comarca no està preparada per fer un control del seu compliment. Per això ha demanat, de forma clara i contundent, que tothom es responsabilitzi per mirar de frenar la pandèmia.

Els casos de covid19 detectats al Moianès aquesta setmana passada fan retrocedir la comarca a nivells del mes d’abril amb un total de 64 positius repartits per gairebé tots els pobles. Santa Maria d’Oló amb 6 nous contagis, Calders amb 5 i Castellterçol amb 4 són els municipis que sumen més casos durant la setmana. 

A les escoles, el focus més greu el trobem a Moià, a l’Institut, on ja han confinat 4 grups i un total de 98 persones. 

Related Posts