Ona Moianès

Les restriccions coincideixen amb una frenada del rebrot al Moianès

Les restriccions coincideixen amb una frenada del rebrot al Moianès

El toc de queda i les restriccions sembla que comencen a fer efecte al Moianès. El risc de rebrot baixa després de patir un increment que va fer encendre totes les alarmes. 

Malgrat tot la situació continua sent greu. La comarca ha pogut rebaixar els indicadors en una setmana però els resultats encara disten d’una perillositat baixa. El risc de rebrot es situa ara als 1.414 punts després de superar la vertiginosa xifra de 2.500. Recordem que a partir de 100 punts ja es considera que el risc és elevat. D’aquesta manera, el Moianès deixa de liderar aquest rànquing i ocupa a hores d’ara la quarta posició, just després del Berguedà, Osona i el Pla de l’Estany. 

Una altra dada per l’optimisme és l’índex de velocitat de propagació que es situa a 1,47, gairebé a la meitat de fa una setmana. Els casos confirmats pugen a 71, més que mai des de l’inici de la pandèmia. Cal tenir en compte, però, que s’han fet més proves que mai: 482 PCR i 46 test d’antígens. 

D’altre banda, el que crida més l’atenció és la mitjana d’edat dels positius que es situa als 30 anys. Molt per sota que la mitjana de fa unes setmanes. Això és degut als casos que s’han confirmat a l’Institut Moianès, a Moià. El centre educatiu compta amb 30 positius els darrers 10 dies, 8 grups confinats i un total de 208 persones afectades per la mesura.

Related Posts