Ona Moianès

Santa Maria d’Oló adopta mesures amb l’objectiu de contenir la covid

Santa Maria d’Oló adopta mesures amb l’objectiu de contenir la covid

Els diferents ajuntaments del Moianès han adoptat noves mesures per fer front a la pandèmia. Aquestes restriccions es sumen al toc de queda i el confinament perimetral que va anunciar la Generalitat.

Un exemple el trobem a la població de Santa Maria d’Oló. Pel que fa als equipaments municipals, la majoria es troben tancats al públic. Les noves mesures anunciades pel Departament de Salut també han obligat a tancar algunes classes dirigides, com és el cas de l’Escola de Música. El centre ha aturat l’activitat per com a mínim quinze dies a l’espera de noves directrius. A l’Ajuntament, la plantilla combina el 50% d’atenció presencial i un altre 50% que teletreballa. De tota manera, Xavier Baraut, alcalde de Santa Maria d’Oló, recomana fer “allò que es pugui” de forma telemàtica. 

D’altre banda, el Centre d’Atenció Primària segueix obert i funcionant tres dies a la setmana, tal i com marca el protocol. El centre de serveis per a la gent gran també segueix funcionant fins que la normativa no digui el contrari. En actiu es troben també els extraescolars organitzats per l’AMPA, ja que es duen a terme en grups bombolla. En canvi,  activitats esportives, com el futbol base, s’han hagut de parar. 

Pel que fa als desplaçaments de segona residència, Baraut no ha trobat cap diferència amb altres setmanes. El que sí que ha notat és un increment de gent que es vol empadronar al poble. 

Santa Maria d’Oló comptabilitza a hores d’ara 22 casos positius, 12 en l’última setmana. L’alcalde Xavier Baraut apel·la a la responsabilitat individual de cadascú per mirar de fer front als contagis. 

Related Posts