Ona Moianès

El Museu de Moià inaugura “Defensors de les llibertats de Catalunya del 1705 al 1714”

El Museu de Moià inaugura “Defensors de les llibertats de Catalunya del 1705 al 1714”

Una mostra que s’obrirà al públic demà 5 de novembre i es podrà visitar, si la situació ho permet, fins el 24 de gener. Aquesta nova exposició temporal coincideix amb el 85è aniversari del Museu de Moià. Alhora, compta amb la delegació i producció del grup “Memorial 1714”. Una associació cívica i cultural que, des de 1985, treballa per la recuperació de la consciència històrica dels catalans i la dignificació del Fossar de les Moreres. 

L’exposició vol acostar al públic diversos personatges que van tenir a veure, d’una manera o una altre, amb la Guerra de Successió i que, sovint, passen desapercebuts. Un exemple és la representació femenina, tan escasa en els llibres d’història, que hi havia entre els militars i els regiments del bàndol català. Per una banda, la “suposada” espia Marianna de Copons i per l’altre les dones de Barcelona que també van tenir un paper destacat en aquesta guerra. 

La visita és oberta en l’horari habitual del museu i gratuïta per a tots els públics. Això sí, sempre que es respecti la limitació de l’aforament en museus i sales d’exposició que actualment és del 33%. Malgrat tot, s’ha decidit posposar la conferència que havia de servir per inaugurar l’exposició. Això es faria més endavant si, finalment, la situació sanitària ho permet. 

Related Posts