Ona Moianès

L’Institut Moianès serà pioner en combatre l’assetjament a les aules

L’Institut Moianès serà pioner en combatre l’assetjament a les aules

L’institut de Moià serà el primer de la Catalunya Central en rebre noves eines per combatre l’assetjament a les aules. Aquest pas arriba després de la denúncia, a través de les xarxes socials, d’alguns alumnes i exalumnes contra un professor del centre.

A través d’un comunicat conjunt, signat pel propi institut i l’AMPA, han anunciat que, a partir del mes de gener, es començaran a aplicar nous protocols. Aquesta normativa es regirà pel Pla de Centres Lliures de Violència del Departament d’Educació. De la mateixa manera, es faran xerrades i tallers destinats a professors, alumnes i famílies. L’Institut Moianès i l’Associació de Mares i Pares han afegit que volen arribar “fins al final” amb els casos d’assetjament denunciats a les xarxes socials per part d’alumnes i exalumnes.

El comunicat recorda que, des que es va crear el perfil per denunciar l’assetjament sexual d’un professor del centre, s’han dut a terme diverses tutories amb els alumnes. També es va crear un Espai d’Escolta i Acompanyament perquè els estudiants poguessin dir la seva. Pel que fa al professorat, aquests van participar en una xerrada amb una psicòloga especialitzada en prevenció d’abusos sexuals. A banda, amb els Serveis Territorials d’Educació, l’Ajuntament i l’AMPA s’ha creat una comissió de seguiment, que s’anirà reunint periòdicament.

Val a dir, però, que des d’alguns sectors feministes critiquen que el centre encara no ha condemnat explícitament aquest tipus d’actes masclistes. De la mateixa manera, denuncien que tampoc s’ha protegit a les alumnes apartant al possible agressor de la docència. 

Related Posts