Ona Moianès

L’atur augmenta un 1,7% al Moianès el passat mes

L’atur augmenta un 1,7% al Moianès el passat mes

La comarca registra un lleuger augment que es tradueix en un increment de l’1,74%. A l’octubre, 15 persones s’han sumat a les llistes de l’atur respecte el mes anterior.

Per contra, 4 persones han pogut trobar feina. La població amb un increment més elevat de l’atur a l’octubre és la capital, Moià amb 8 persones. La segueix Santa Maria d’Oló amb 3, Calders amb 2 i Castellterçol i Collsuspina que sumen un aturat cadascuna. 

En l’altre sentit, Castellcir continua millorant les seves dades amb 2 persones que han trobat feina. Aquestes es sumen a les 7 que també ho van fer al setembre. Per la seva banda, L’Estany i Sant Quirze Safaja resten una persona aturada en ambdós casos. 

Les poblacions que es queden igual són Granera amb 3 aturats i Monistrol de Calders, amb 57. Precisament són les dues poblacions que mantenen una taxa d’atur registral més elevada. 

Actualment, el nombre total de persones registrades a l’atur al Moianès és de 642 i la taxa d’atur registral se situa al 10,2%. 

I al conjunt de Catalunya, l’atur també creix. Ho ha fet en un 1,3% respecte al mes de setembre, una xifra que es tradueix en 6.358 persones desocupades. 

Es tracta de les dades més altes des de l’abril del 2016, i si es comparen amb les de l’octubre de l’any passat, la xifra es dispara fins a un 25%. Des del Govern, el secretari general de Treball, Josep Ginesta assegura que les dades són millors del que esperaven.

Pel que fa a les empreses amb ERTOs en vigor, a finals d’octubre n’hi havia més de 27.500 i afectaven a més de 124.000 treballadors.

Les dones segueixen sent majoria a les llistes dels serveis d’ocupació amb més de 267.000 desocupades, mentre que els homes van ser 217.000. Ara, el total de persones desocupades a Catalunya se situa en més de 480.000 mil

Related Posts