Ona Moianès

La nova depuradora de Calders és a una firma de fer-se realitat

La nova depuradora de Calders és a una firma de fer-se realitat

Calders espera la firma entre la Mancomunitat del Bages per al Sanejament i l’Agència Catalana de l’Aigua per començar les obres de la depuradora.

L’inici dels treballs de construcció de la depuradora i dels nous col·lectors d’aigua està previst per 2021. De fet, el pressupost per l’execució ja està aprovat i l’equip de govern ha expropiat les terres necessàries per fer-ho. L’alcalde de Calders, Eduard Sánchez, explica l’últim pas que fa falta per poder començar el projecte. 

D’aquesta manera, Calders s’adequaria a la normativa vigent que es requereix per tenir una depuradora. Una infraestructura amb la que, fins ara, el municipi no comptava.

La Mancomunitat del Bages per al Senejament és l’encarregada d’executar l’obra. Això, un cop s’hagi firmat el conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua, organisme que destinarà al voltant de 3 milions d’euros per fer realitat l’obra. 

Paral·lelament, Calders, amb el suport de la Diputació, també farà una inversió a la xarxa d’aigua per tal de recuperar punts de captació i reduir pèrdues. Aquestes obres tindran un cost de 330.000 euros per fer una millora global de la xarxa. D’aquesta manera es procedirà a recuperar els Pous de l’Oller, el dipòsit del Manganell, el de la Guàrdia i el del Puig. 

Related Posts