Ona Moianès

S’engega un pla per fer viables 16 escorxadors de Catalunya i fer-ne un de nou al Moianès

S’engega un pla per fer viables 16 escorxadors de Catalunya i fer-ne un de nou al Moianès

La creació d’aquest pla de suport l’ha donat a conèixer la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. Segons ha explicat, la Generalitat vol facilitar la fixació del sector ramader al territori, afavorir l’arrelament de la població al medi rural i desenvolupar cadenes de distribució curtes i mercats locals. Jordà creu que això permetrà enfortir el sector agroalimentari. 

Per fer-ho possible, el Departament d’Agricultura s’ha compromès a donar suport a 16 escorxadors i crear-ne dos de nous, un d’ells al Moianès. Aquest estaria impulsat pel Consorci de Promoció dels municipis del Moianès amb l’objectiu d’incorporar una línia de cabrum, oví i boví. La consellera d’Agricultura creu que aquest pla és més necessari que mai a causa de l’augment de la compra de productes de proximitat. 

D’aquesta manera, s’han establert tres línies d’actuacions diferents. La primera consisteix en la compra i instal·lació de maquinària i equipament. La segona centrada en la redacció de projectes tècnics per a la construcció de nous escorxadors. I finalment, una tercera dedicada a invertir en la construcció d’escorxadors de reduïdes dimensions que incorporin ungulats domèstics. 

La primera convocatòria està dotada amb una partida de poc més de 150.000 euros. Això sí, les aportacions augmentaran fins als 600.000 euros en la convocatòria de 2021 i 2022.

Related Posts