Ona Moianès

L’Estany redescobreix el seu patrimoni natural amb un cicle de conferències i tallers

L’Estany redescobreix el seu patrimoni natural amb un cicle de conferències i tallers

La primera jornada es va dur a terme el passat dissabte 14 de novembre però n’hi haurà dues més el 12 i el 27 de desembre.

El cicle organitzat per la Casa de la Cultura de l’Estany està obert a tothom. L’objectiu és contribuir a la divulgació del patrimoni natural de la població, reconegut com a Geoparc Mundial de la UNESCO de la Catalunya Central. Salvador Tresserra, alcalde de l’Estany, destaca que el poble celebra la tercera edició consecutiva.

Els participants han pogut descobrir com es va formar l’estany que dóna nom a la població i com va evolucionar al llarg dels darrers 11.500 anys fins el seu dessecament per part dels monjos agustinians al segle XVII. També han conegut la història geològica de la zona on al llarg dels anys s’han originat tolls o petits llacs. Tot seguit, es va parlar de la fauna i flora present al Moianès i com seria si es recuperés la zona humida tal i com era abans de desaparèixer. Finalment es va fer un taller orientat a un públic més familiar per conèixer les roques i els minerals que formen el paisatge geològic de la comarca. 

El cicle es divideix en tres jornades, la de dissabte passat i les del 12 i 27 de desembre. Tot i la pandèmia s’ha decidit mantenir el programa però les conferències es faran de forma telemàtica.

Related Posts