Ona Moianès

El nombre de positius va a la baixa però el risc es manté al Moianès

El nombre de positius va a la baixa però el risc es manté al Moianès

Els casos setmanals confirmats per PCR o test d’antígens baixen respecte les últimes setmanes. Malgrat tot, el risc de rebrot es manté alt. 

Res a veure amb el pic de contagis que es va produir a les acaballes d’octubre, just quan es van encendre totes les alarmes i el govern català va aplicar mesures restrictives. A dia d’avui, el risc de rebrot continua molt alt amb 421 punts malgrat vagi baixant gradualment. Fa una setmana, per exemple, la taxa marcava 600 punts, però fa dues 1.500 i en fa tres, 2.500 punts. Tot i això, a partir de 100 punts ja es considera que el risc és molt elevat. 

En canvi, la dada que puja respecte la setmana passada és l’índex de velocitat de propagació que es situa a hores d’ara a 1,04. Val a dir, però, que la resta de dades van a la baixa. La més significativa és que els casos confirmats durant l’última setmana han sigut de “només” 19. La setmana passada van ser 33 i fa dues, 71 positius. En total, s’han dut a terme 324 PCR i 63 tests d’antígens. 

El que també ha baixat és la mitjana d’edat que se situa ara en 28 anys. De fet, s’ha produït un brot a l’Escola Josep Orriols i Roca de Moià on s’han detectat 6 positius els darrers dies i 123 persones estan confinades a casa. Durant la darrera setmana també s’ha ingressat una persona de la comarca afectada pel virus.

Related Posts