Ona Moianès

Castellterçol ret homenatge a les dones del tèxtil amb un mural

Castellterçol ret homenatge a les dones del tèxtil amb un mural

La població moianesa posa fil a l’agulla per crear un mural a l’antiga fàbrica ANLA. La pintura vol retre homenatge a les dones del poble que van treballar en el món del tèxtil i on les seves veus van ser silenciades pel soroll dels telers.

La creació del mural ha anat a càrrec de tres il·lustradores: l’Eva Palomar, la Marta Jarque i l’Ermisenda Soy. El propi Ajuntament buscava tres dones artistes que s’ocupessin de donar color a una de les parets interiors de la fàbrica ANLA, reconvertida en un complex municipal que es convertirà en un espai cultural i de creació. Una de les autores del mural, Eva Palomar, explica com els hi va arribar el projecte. 

En total han sigut tres caps de setmana dibuixant i pintant sobre una paret de 60 metres quadrats. El mural plasma els diversos oficis que duien a terme les treballadores a la fàbrica, com ara les filadores, les teixidores o les bitllaires, representant-les en acció. Tot i això, el procés de creació va començar al juliol. De fet, les tres artistes no havien treballat mai juntes i tot el procés previ es va fer de forma telemàtica. 

Les tres il·lustradores han treballat conjuntament i alhora en tots els aspectes de creació del mural. Una obra que s’emmarca dins dels actes previstos en la declaració de l’any de les dones del tèxtil d’aquest 2020 i que es podrà visitar properament.

Related Posts