Ona Moianès

Un col·lectiu de dones creen el Comitè Feminista del Moianès

Un col·lectiu de dones creen el Comitè Feminista del Moianès

Són un grup de dones de diferents pobles de la comarca que s’han reunit per crear un comitè feminista al Moianès.

Aquesta setmana s’ha celebrat la primera assemblea oberta per posar en marxa l’anomenat Comitè Feminista del Moianès. La nova plataforma neix amb l’objectiu de consolidar-se al territori i amb la voluntat d’unir dones i col·lectius LGTBI per acabar amb les violènces masclistes. Alba Morell és membre del comitè i explica a La Central què els ha portat a organitzar-se al Moianès.

De moment, el Comitè Feminista està treballant per organitzar les primeres activitats a la comarca la setmana que ve. Un actes que s’emmarquen dins la jornada del 25 de novembre, dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Morell explica que la intenció és fer activitats a diversos pobles del Moianès.

Els actes començaran dilluns que ve a la Plaça del Cap de Moià amb la presentació del mateix Comitè i xerrades i tallers no mixtes. Seguiran dimarts amb una marxa de torxes a Monistrol de Calders, Santa Maria d’Oló, Castellterçol i la capital, Moià. Finalment, el 25N es desplaçaran a la manifestació que es farà a Manresa.

Val a dir que diversos col·lectius feministes de la comarca ja es van mobilitzar conjuntament ara fa dos anys. L’objectiu actual és poder consolidar-se com a una organització que es mantingui activa més enllà del 25 de novembre. 

Related Posts