Ona Moianès

El Consell es planteja “copiar” la fórmula de Cooperativa de Joves de Collsuspina

El Consell es planteja “copiar” la fórmula de Cooperativa de Joves de Collsuspina

La institució valora el bon funcionament de la cooperativa de Joves de Collsuspina i planteja “copiar” el model en quatre municipis de la comarca. 

La cooperativa està formada per nois i noies d’entre 13 i 16 anys. En els mesos que porten funcionant s’han encarregat d’organitzar des de tallers per a la gent gran, on els hi han ensenyat a fer ús de les noves tecnologies, fins a activitats per als més menuts al poble. La presidenta de la cooperativa, Júlia Batlló, explica com sorgeix la iniciativa. 

L’entitat és la primera que es constitueix legalment sota el paraigües d’un ajuntament a Catalunya. La iniciativa va ser idea de l’equip de govern per mirar de trobar jovent actiu que ajudés a servir als veïns del poble. La regidora de Joventut, Elena Parera, n’explica el funcionament. 

Per fer-ho tot correctament, l’ajuntament va comptar amb l’assessorament de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. El bon funcionament ha cridat l’atenció del Consell Comarcal que estudia si l’exemple és aplicable a d’altres poblacions del Moianès. Pel que fa als socis de la cooperativa, tots ells comparteixen que els està agradant molt l’experiència i que, alhora, els fa sentir bé.

Related Posts