Ona Moianès

El risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus es dispara al Moianès

El risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus es dispara al Moianès

La comarca comença la setmana liderant el rànquing de dades que mesuren la perillositat de rebrot del coronavirus a Catalunya. El risc de rebrot, per exemple, s’ha multiplicat per 8 en només 7 dies. 

Després de l’aplicació de les mesures restrictives per part del Govern, la comarca havia observat una millora reduint el risc de rebrot i la velocitat de contagi. Tot i això, en només una setmana, els bons resultats s’han capgirat.

El risc de rebrot s’ha disparat fins als 1.850 punts quan només fa 7 dies es situava a 230. Per fer-ho més visible, la segona comarca catalana amb aquest indicador més alt és la Segarra amb 785 punts mentre que la mitjana catalana és de 313. Això també ha fet que s’enfilés l’índex que mesura la velocitat de propagació de la malaltia que s’ha multiplicat per 6. Del 0,59 fa una setmana ara s’ha passat a una inquietant xifra de 3,33 punts. Recordem que la mitjana catalana se situa a 0,77. 

De fet, aquestes dades s’expliquen pels 81 casos confirmats. De les 520 proves fetes (397 PCR i 123 test d’antígens), el 16% han donat positiu. Tot i que la mitjana d’edat ha passat dels 30 als 51 anys, és remarcable que tant l’Escola Josep Orriols i Roca de Moià com l’Institut Escola de Castellterçol sumen 8 grups confinats amb un total de 10 positius i 180 persones confinades. 

Related Posts