Ona Moianès

Moià reivindica el Dia per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Moià reivindica el Dia per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

L’Ajuntament de Moià organitza un seguit d’activitats per a totes les edats per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

És el cas dels tallers de prevenció de l’assetjament sexual i les violències de gènere a l’Institut Moianès. Una activitat pionera sorgida arran de la denúncia per xarxes socials d’alguns alumnes i exalumnes envers un professor del centre. Es faran un total d’11 edicions repartides de novembre a gener. 

Avui dimarts al migdia, l’Escola Pia presenta “Contes posats de cap per avall” amb Clara Gavaldà de la companyia Sgratta. Els alumnes de primària podran treballar la igualtat i trencar els estereotips establerts en els contes clàssics. Demà, 25 de novembre, es farà un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de violències masclistes. Serà a les 12h del migdia davant de l’Ajuntament de Moià.

A més, l’Ajuntament ha presentat la campanya “Un comerç sense masclisme”. Els establiments i botigues de Moià lliuraran pins del 25N per als seus clients. 

I finalment, l’Espai Jove la Pólvora ha organitzat un concurs de mascaretes inspirades en els lemes del 25N. La proposta que rebi més suport serà editada com una mascareta real i estarà disponible al mateix espai en un futur. 

Tots aquests actes es sumen als organitzats pel recentment creat Comitè Feminista del Moianès. 

Related Posts