Ona Moianès

La depuradora de Santa Maria d’Oló comença a veure la llum al final del túnel

La depuradora de Santa Maria d’Oló comença a veure la llum al final del túnel

La Mancomunitat del Bages per al Sanejament és l’encarregada de redactar l’esperat projecte.

El conveni entre la Mancomunitat i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es va aprovar el passat 16 de novembre. Aquest és el primer pas per començar a treballar en el projecte de la nova instal·lació. Unes obres molt esperades a la població moianesa. Escoltem l’alcalde de Santa Maria d’Oló, Xavier Baraut. 

El projecte, a hores d’ara, és a les beceroles però el pacte entre ens suposa un primer finançament de 59.700 euros. De moment, no hi ha data per l’inici de les obres ni se sap on s’ubicarà la depuradora, però des de l’Ajuntament s’espera que el procés no s’allargui massa. Baraut explica els passos que cal fer ara.

L’alcalde d’Oló també ha afirmat que la construcció de la instal·lació és “bàsica i necessària” per tots els habitants del municipi. Actualment, només es disposa d’una petita depuradora al raval de Santa Eulàlia que abarca una part de la població. 

L’ens encarregat de redactar el projecte, la Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament, té com a objectiu la gestió i explotació del sistema d’evacuació i tractament d’aigües residuals de diversos pobles del Bages i del Moianès, com és el cas, també, de Santa Maria d’Oló.

Related Posts