Ona Moianès

Moià aprova un “pla de xoc” de més de 370.000 euros per afrontar la crisi

Moià aprova un “pla de xoc” de més de 370.000 euros per afrontar la crisi

La sessió ordinària del passat 18 de novembre va servir per treballar en un pla de mesures socioeconòmiques amb tots els grups polítics. Finalment, es va acabar aprovant amb el consens de les formacions d’AraMoià, JuntsxMoià i el Partit Socialista. Els objectius del pla de xoc que ha donat a conèixer l’equip de govern són la recuperació econòmica, la cohesió social i la reducció de la desigualtat. 

Aquest s’ha dividit en dues parts. D’una banda, ha de servir per gestionar situacions d’emergència, aportant un total de 167.341 euros. Per l’altre, desenvolupar una estrategia de recuperació per les famílies més vulnerables, persones que han perdut la feina o per treballadors i empreses afectades per la crisi econòmica, amb un pressupost de 209.054 euros.

Les mesures relacionades amb l’àmbit social inclouen l’atenció a famílies vulnerables, seguiment a persones majors de 65 anys que visquin soles, ampliació de les targetes moneder, ajuts als habitatges amb menors que no tinguin connexió a internet i ampliar les activitats d’estiu que ofereix el departament de serveis socials. De moment, l’Ajuntament ja ha adquirit material de protecció pels equipaments i treballadors municipals, així com també les residències, per valor de 10.000 euros.

Pel que fa a les mesures orientades a restaurar l’economia, es preveu una línia d’ajuts per les botigues o petites empreses que han hagut de tancar, suport a les plataformes col·laboratives de venda online i fer una campanya per augmentar les compres als comerços locals i de proximitat. Finalment, l’equip de govern donarà prioritat als creadors locals i comarcals en l’àmbit de la cultura i l’educació.

Related Posts