Ona Moianès

Moià reinaugura el “Guernica de l’1 d’octubre” pintant-lo directament sobre la paret

Moià reinaugura el “Guernica de l’1 d’octubre” pintant-lo directament sobre la paret

L’anterior mural, imprès en una lona gegant, va ser robat dies després de la seva posada en escena. 

El passat diumenge, la Plaça del CAP de Moià va tornar a viure una jornada de reivindicació i art. Edu Altarriba i Irene Martí, autors del mural, van reinterpretar la seva obra utilitzant, aquesta vegada, la tècnica del graffiti. Ho van fer sobre la paret on s’havia instal·lat anteriorment una lona amb la mateixa imatge. 

Aquesta s’havia inaugurat el passat 1 d’octubre, coincidint amb el tercer aniversari del referèndum, i com a encàrrec que l’ANC de l’Estany-Moià havia fet als dos artistes. L’obra simula el Guernica de Picasso però substituint alguns elements per la brutalitat i l’horror policial que es va viure l’1 d’octubre. Malgrat tot, la lona, de grans dimensions, va ser arrencada cinc dies després de matinada. L’endemà, el grup radical Unión de Brigadas Espanyolista va penjar un vídeo a les xarxes socials atribuint-se l’acció vandàlica.

Dos mesos després, més de cent persones es van aplegar a la plaça per veure com Edu Altarriba i Irene Martí donaven els últims retocs a la peça artística. L’acte es va acabar amb una actuació musical i els parlaments de Pere Antúnez, coordinador de l’ANC de Moià, i Dionís Guiteras, alcalde de la capital del Moianès.

Related Posts