Ona Moianès

Divendres tindrà lloc el judici de l’agressió feixista produïda a Oló l’any 2018

Divendres tindrà lloc el judici de l’agressió feixista produïda a Oló l’any 2018

El jutjat número 7 de Manresa acollirà el judici contra un membre de la Brigada Tarrasa per haver donat un cop de puny a un CDR de la població moianesa. La vista s’hauria d’haver celebrat el novembre de 2019, però l’acusat va demanar la recusació de la jutgessa al no considerar-la neutral.

Els fets es remunten a la matinada del 16 de juny de 2018 quan membres de la Brigada Tarrasa i alguns altres del GDR de Manresa es van presentar a Santa Maria d’Oló amb l’objectiu d’arrencar estelades i llaços grocs. Un membre dels CDR va sorprendre el grup feixista quan es dirigia a un bar del poble amb el seu cotxe. Va ser llavors quan la vintena d’espanyolistes es va dirigir cap a ell i el van amenaçar. La víctima va tenir temps de treure el mòbil i gravar la situació. 

El rebombori que es va originar va fer que alguns veïns d’Oló baixessin al carrer i que la discussió puges de to. Finalment, de les amenaces es va passar a les agressions, algunes d’elles registrades amb el mòbil. Com a resultat de la picabaralla, dos veïns de Santa Maria d’Oló van requerir assistència mèdica. De fet, un d’ells va acabar sent traslladat amb ambulància a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. 

Amb tot plegat, la fiscalia ha fet seva la denúncia del veí de Santa Maria d’Oló mentre que ha desestimat la que ha presentat l’agressor. No es descarta, però, que diversos membres de la Brigada Tarrasa es desplacin fins als jutjats de Manresa per donar suport a l’acusat. 

Related Posts