Ona Moianès

L’agressor d’Oló reconeix els fets davant el jutge

L’agressor d’Oló reconeix els fets davant el jutge

El membre de “Brigada Tarrasa” acusat d’agredir un veí de Santa Maria d’Oló el 2018 reconeix els fets davant el jutge. Ara s’enfronta a una multa de 900 euros per un delicte lleu de lesions i a una indemnització a la víctima, que va patir estrès posttraumàtic. 

Divendres passat es va celebrar el judici a Manresa. Abans, s’havia convocat una concentració en suport a la víctima de l’agressió, i es temia que independentistes i feixistes coincidissin a les portes dels jutjats. Malgrat tot, cap membre de ‘Brigada Tarrasa’ es va acabar presentant. 

Segons ha explicat l’advocat dels denunciants, David Casellas, els fets han quedat provats amb vídeos de les agressions i l’informe forense que demostra que els seus clients van patir seqüeles psicològiques. Per l’advocat, la sentència condemnatòria és clara. 

Segons la versió de l’agressor i membre de la “Brigada Tarrasa”, el grup va respondre a “la provocació” dels veïns, als qui ha qualificat de “violents”. Per la seva banda, l’advocat dels denunciants, David Casellas, considera que el delicte de lesions lleu no és suficient i entén que hi ha un component d’odi. Per això, creu que l’acusat s’hauria d’enfrontar a un delicte més greu. 

Els fets es remunten al juny de 2018, quan una vintena de persones del grupuscle espanyolista es van acostar a Santa Maria d’Oló per arrencar llaços grocs i símbols sobiranistes. Segons els testimonis, diversos habitants van intentar impedir-ho, però els feixistes se’ls van encarar amb amenaces, empentes i cops de puny. Dos d’ells van resultar ferits i van presentar denúncia. 

Pel que fa als agressors, aquests pertanyen a la ‘Brigada Tarrasa’ que és un grup d’ideologia feixista que es dediquen a recórrer pobles per retirar símbols independentistes. Als seus perfils de Twitter se’ls veu exaltant la figura de Hitler i fent la salutació nazi.

Related Posts