Ona Moianès

La moianesa Carla Ubasart es proclama campiona d’Espanya de Judo per segona vegada

La moianesa Carla Ubasart es proclama campiona d’Espanya de Judo per segona vegada

La judoka es va formar al Judo Moià tot i que en l’actualitat s’entrena al CAR de Madrid.

La Carla va guanyar la medalla d’or en el pes de menys 57 quilograms després de dos combats finals molt durs. Aquesta judoka de casa nostra és una de les perles formades a la pedrera manresana i moianesa, que integren la unió del gimnàs Esport-7 de Manresa i el Judo Moià amb el Centre de Tecnificació del Bages i el Moianès. En una entrevista a l’Esport i Punt d’Ona Bages, Ubasart destacava la fortalesa del judo a casa nostra.

Per la Carla era la tercera final estatal, de les quals n’ha guanyat dues. Tot plegat en un any molt dur pel confinament. Malgrat tot, ella confiava en arribar amb opcions al campionat després d’un any en què les poques competicions disputades li han anat bé per treure’s els nervis de cara al campionat estatal. Així valorava la importància de la seva victòria.

Malgrat el confinament, la Carla no va deixar d’entrenar-se. Fins i tot quan es van alleugerir les mesures va viatjar a Almeria per fer els primers entrenaments de contacte. Tot i això, els mesos van ser molt durs i més quan veia que el govern havia oblidat als esports de contacte.

Finalment, Ubasart ha tingut un record cap als entrenadors que l’han acompanyat en la seva formació. Maurici Casasayas, pare i fill, i el David Roca han estat persones molt importants en la seva trajectòria esportiva. 

De cara a les aspiracions per ser als Jocs Olímpics d’Estiu de Tòquio 2020, la Carla ho veu difícil perquè les classificacions estan molt tancades. Per això el seu gran objectiu és participar als Jocs de París 2024.

Related Posts