Ona Moianès

El Moianès és la sisena comarca de Catalunya amb el risc de rebrot més baix

El Moianès és la sisena comarca de Catalunya amb el risc de rebrot més baix

Malgrat tot, els indicadors continuen per sobre del topall de risc elevat.

Així ho demostren les últimes xifres que ha facilitat el Departament de Salut corresponents al divendres 18 de desembre. Unes dades que no inclouen la possible afectació de les noves restriccions anunciades per la Generalitat que permeten la mobilitat restringida a la comarca els caps de setmana. Tot i això, sí que inclouen les 157 proves PCR i 252 tests d’antígens realitzats durant la setmana que va de l’11 al 18 de desembre.

A hores d’ara, el Moianès registra una velocitat de reproducció de la malaltia d’1,29 punts, la novena més baixa de Catalunya, i deixa enrere la dada d’1,76 que obtenia fa just 10 dies. Pel que fa a la mitjana d’edat de les persones que han donat positiu, aquesta baixa als 41 anys. Val a dir que, fa una setmana, la mitjana s’enfilava fins els gairebé 71 anys. Això sí, durant els últims dies s’ha hagut de lamentar una nova mort, 37 en total al Moianès des de l’inici de la pandèmia, i actualment hi ha 7 persones ingressades a l’hospital. 

Pel que fa a l’índex de rebrot baixa fins arribar als 213 punts, situant-se encara per sobre del nivell alt de risc. En total s’han confirmat 12 contagis amb un percentatge del 3,35% de resultats positius del total de proves fetes. 

D’altra banda, a les portes de les vacances de Nadal, la comarca del Moianès no té cap centre educatiu afectat pel coronavirus.

Related Posts