Ona Moianès

Salut instal·larà un espai annex al CAP de Moià per activitats relacionades amb la Covid

Salut instal·larà un espai annex al CAP de Moià per activitats relacionades amb la Covid

El Departament de Salut ha anunciat que instal·larà més d’un centenar d’espais annexos als Centres d’Atenció Primària (CAP) per fer-hi activitat relacionada amb la covid-19. A la Catalunya Central s’ha previst construir-ne 14.

L’objectiu dels mòduls és poder fer les proves PCR, els tests ràpids o les exploracions en un circuit diferenciat de la resta de l’equipament. D’aquesta manera, es vol garantir que els Centres d’Atenció Primària (CAP) puguin disposar d’altres espais per les diverses patologies i assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans. 

Aquests mòduls estan pensats per als CAP amb dificultats d’espai i es preveu que entrin en funcionament a partir del gener de 2021. Estaran en zones properes i seran gestionats pels mateixos equips de professionals dels centres sanitaris.

El desplegament d’aquests mòduls forma part del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària que compta amb una inversió total de 300 milions d’euros fins a l’any 2022.

A la Regió Sanitària de la Catalunya Central està prevista la instal·lació de 14 mòduls de suport. A la comarca del Moianès se’n construirà un al costat del CAP de Moià. Al Bages se’n faran un total de 5: a Sant Fruitós de Bages, a Navarcles, a Sallent, a Sant Joan de Vilatorrada i a Santpedor. Pel que fa a la resta de comarques de la Catalunya Central, l’Anoia en tindrà 3 mentre que el Berguedà i Osona en disposaran de 2, respectivament.

Related Posts