Ona Moianès

El Festival TEST es torna a plantar a Santa Maria d’Oló per les festes de Nadal

El Festival TEST es torna a plantar a Santa Maria d’Oló per les festes de Nadal

Els espectacles es van haver d’ajornar a causa de la Covid. 

Segon intent per portar les obres de teatre definides com a intenses, properes i de curta durada. Les restriccions adoptades a l’octubre i novembre a causa del repunt de contagis de la segona onada van obligar a ajornar 8 parades d’aquest festival itinerant: Navàs, Artés per partida doble, Oló, Sant Salvador de Guardiola, Sallent, Sant Feliu i Avinyó. 

A més, la pandèmia ha forçat als artistes a adaptar algunes característiques de les obres del festival com són el contacte o les exhibicions en recintes petits i propers. Malgrat tot, Quim Moya, director artístic del TEST, ha assegurat que les representacions “continuen mantenint la intensitat i una quantitat limitada de públic”. 

Ara, coincidint amb les festes de Nadal, el TEST es plantarà a Santa Maria d’Oló el proper diumenge 3 de gener. S’han programat 3 espectacles de curta durada que es representaran a l’Espai Hemalosa a les 5 de la tarda amb un aforament limitat. El primer, “Mala Peça” és una comèdia que reflexiona sobre el costat ocult del poder. Seguidament una altra comèdia, “I.A.I.A.”, basada en un futur sense àvies. Finalment, l’espectacle “Filar”, combinarà la dansa amb les titelles i el video mapping. 

La cinquena edició del Festival Test acabarà fent parada a 13 pobles. Aquest prové de la xarxa de creació Testimoni Escènic que va lligada a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó. Aquesta xarxa planteja unes convocatòries de suport a la creació escènica on hi participen actualment 13 pobles. 11 municipis pertanyen al Bages, però també compta amb un del Berguedà, Gironella; i un del Moianès, que és el tast que es farà el proper diumenge a Santa Maria d’Oló.

Related Posts