Ona Moianès

El PDeCAT demana que el confinament sigui comarcal al Moianès

El PDeCAT demana que el confinament sigui comarcal al Moianès

La formació considera que és injust que s’apliquin restriccions com el confinament municipal a una comarca com el Moianès. El PDeCAT ha denunciat que el territori està format per deu petits municipis dels quals la gran majoria no disposen de tots els serveis necessaris. També han recordat que la població total del Moianès no supera els 14.000 habitants.   

D’aquesta manera, argumenten que el confinament municipal aplicat a les comarques rurals amb pobles petits i sense tots els serveis comporta una greu afectació econòmica a gran part dels negocis que hi operen, així com també, dificulta el dia a dia dels ciutadans. La formació política també creu que el confinament municipal requereix d’una capacitat de vigilància i control del compliment de les mesures que, sobre el terreny, són inassolibles. De fet, denuncien la manca d’efectius de què disposen el cos de Mossos d’Esquadra, les policies locals i els vigilants municipals.

Amb tot plegat, el PDeCAT del Moianès demana al Govern de la Generalitat que l’aplicació general del confinament municipal passi a ser comarcal. La voluntat d’aquesta petició és, segons el partit, respondre a la realitat demogràfica, social i econòmica dels deu pobles de la comarca.  

Related Posts