Ona Moianès

L’atur de gener creix un 0,43% al Moianès però afecta de manera desigual els pobles

L’atur de gener creix un 0,43% al Moianès però afecta de manera desigual els pobles

Dit d’una altra manera, la comarca només augmenta en 3 persones el nombre d’aturats.

Malgrat tot, l’atur no ha deixat de pujar des de l’inici de la pandèmia. Actualment a la comarca hi ha 693 persones sense feina. Fa un any, el febrer de 2020, n’hi havia 529. Això suposa un increment del 31% en 11 mesos. 

Moià és el municipi que més persones suma a la llista de l’atur, amb un total de 13. La capital compta amb un total de 350 persones desocupades i un percentatge d’atur que supera el 10,5%. Fa un any, per exemple, n’eren 272. Altres poblacions que han incrementat aquesta xifra són Castellcir i Collsuspina, amb 3 persones que han perdut la feina al gener, i una altra a Sant Quirze Safaja

D’altra banda, la part positiva la trobem a Castellterçol on l’atur s’ha reduït en 6 persones. Baixa també d’una manera molt clara a Santa Maria d’Oló amb 5 aturats menys i Monistrol de Calders amb 4. Calders tanca la llista d’aquest descens amb 2 persones menys a l’atur.

Finalment, la població que registra una taxa d’atur més alta és Granera, amb un 17,6%, seguida de Monistrol de Calders amb un 16,8%. En canvi, Oló és, amb diferència, la població amb l’atur registral més baix: només un 3,98%. 

Related Posts