Ona Moianès

Coneixem els candidats del Moianès: Rafael Manzanera (PSC)

Coneixem els candidats del Moianès: Rafael Manzanera (PSC)

Va de número 49 a les llistes del PSC per la demarcació de Barcelona a les eleccions del proper diumenge 14 de febrer.

Rafael Manzanera és nascut i resideix a Barcelona però es declara un enamorat de Moià i de la seva gent. De fet, fa 40 anys que passa, sistemàticament, els caps de setmana i l’estiu a a la capital del Moianès.  Aquesta “doble nacionalitat” entre Barcelona i Moià la comparteix amb l’afició al cinema. També ha participat en diverses entitats com Ràdio Moià, els bastoners o els geganters, entre d’altres activitats.

Metge de professió, Manzanera s’ha dedicat sempre a la salut i la gestió pública en organismes com la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona o treballant fora de Catalunya, com per exemple Navarra o les Balears. El Rafael es mostra orgullós d’haver desenvolupat tasques de director en tots els àmbits de la sanitat i en diverses campanyes.

A nivell polític, Rafael Manzanera porta des de jove interessat per la política. Nascut en un barri humil i de família espanyola immigrant, va començar a militar en moviments antifranquistes. Ara, però, ja fa prop de 40 anys que es va integrar a la militància socialista. Tot i això, no havia fet política institucional fins fa 2 anys quan es va presentar de número 3 del PSC a les eleccions municipals. Malgrat reconèixer que sortir escollit diputat és impossible, assegura “estar feliç” d’haver donat el pas.

Com a actes de campanya, el socialistes va fer una roda de premsa el passat dilluns on van posar el focus en les connexions. De fet, les propostes més destacades són resoldre el problema de la C-59, potenciar el servei de transport públic per persones que estudien o treballen fora de la comarca i que les escoles estiguin més ben connectades. D’altra banda, Manzanera demana passar pàgina i poder sumar entre tots. 

L’acte del passat dilluns 8 de febrer va servir per presentar la sectorial del PSC al Moianès. Tot i això, d’ara fins diumenge només hi hauran xerrades en format online.

Related Posts