Ona Moianès

Castellterçol prepara escudella per la gent gran de les residències

Castellterçol prepara escudella per la gent gran de les residències

En condicions normals, el dimarts de Carnestoltes és una data assenyalada i de festa grossa a Castellterçol. Avui mateix, tant el Consell d’Escudellers com l’equip de govern mantindran viva la tradició malgrat les complicacions generades per les restriccions sanitàries. La solució ha estat, per una banda, animar a la gent a fer una escudella a través de les xarxes i canals municipals en directe. Per l’altra, els organitzadors prepararan aquest matí una escudella per a cada residència de la població. Albert Obrero, regidor de cultura de Castellterçol, explica com funcionarà tot plegat. 

D’aquesta manera, un grup bombolla de cuiners faran dues escudelles seguint tots els protocols sanitaris. Un cop estigui llesta, el caldo es repartirà entre els habitants més grans del poble. Segons l’Ajuntament, aquest és un gest que ha de servir per recordar als residents que, tot i l’aïllament que han viscut aquest any a les residències, se’ls segueix tenint presents. 

A més, durant el 2021, Castellterçol emprèn una recerca de patrimoni per documentar la Festa de l’Escudella a través de la consulta de materials físics, arxius, audiovisuals o entrevistes. L’objectiu és que l’any vinent es publiqui el primer número d’una col·lecció local de memòria històrica i de patrimoni de Castellterçol.

Related Posts