Ona Moianès

S’aprova la cessió del terreny pel nou escorxador de Moià

S’aprova la cessió del terreny pel nou escorxador de Moià

El nou escorxador, de petites dimensions i anomenat de “baixa intensitat”, ha de servir perquè els ramaders del Moianès no es vegin obligats a portar a sacrificar els seus animals lluny de la comarca. El motiu és que els grans escorxadors que són propers estan dedicats al sector porcí. Per tant, el nou escorxador ha de servir pels petits productors que es dediquen al bestiar boví, oví i cabrum. 

Finalment, l’Ajuntament de Moià ha donat el permís al Consorci per ubicar la nova instal·lació en un solar del polígon industrial del Prat, molt a prop d’un escorxador ja existent i de la pista d’skate. L’aprovació del terreny es va fer al darrer Ple que va prosperar amb els vots a favor de tots els grups municipals menys el de Capgirem-CUP. La formació va votar en contra per discrepàncies amb l’aportació econòmica que hi ha de fer l’Ajuntament, així com l’emplaçament del nou escorxador. 

De fet, la part econòmica va ser la més controvertida del Ple. Maria Tarter, de Junts, així ho va indicar posicionant-se en contra en un principi. Finalment, l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, va exposar que el preu de la construcció de l’escorxador és alt però que s’intentarà que tot surti més econòmic. Tanmateix, només es va aprovar la compra del terreny. Pel que fa a la licitació del projecte d’edificació, encara s’ha d’aprovar.

Related Posts