Ona Moianès

Baixa a la meitat el risc de rebrot al Moianès

Baixa a la meitat el risc de rebrot al Moianès

Això sí, el risc de contagi continua sent molt elevat situant-se concretament en 372 punts.

Les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut corresponen a la setmana que va del 27 de febrer al 5 de març. Després del pic de la setmana passada s’observa un petit relaxament dels indicadors, no només al Moianès sinó a tot Catalunya. 

Com dèiem al principi, la comarca ha reduït tots els registres en una setmana on s’han practicat 498 PCR i 70 tests d’antígens. D’aquestes proves, 22 persones han donat positiu, el que significa que el percentatge de positius passa d’un 7,1 a un 4%. 

A tot això, també baixa la famosa “R” que indica la velocitat de propagació que té la covid. Aquest indicador es troba ara a 0,96 punts, per sota de l’1 que és el recomanable. 

Per contra, la dada negativa és el nombre d’ingressats que puja a 3 persones, i s’ha hagut de lamentar una nova defunció. Des de l’inici de la pandèmia, 41 persones han mort a causa de la Covid a la comarca.

Si mirem poble per poble, Moià suma 12 dels 22 contagis del Moianès però la població on s’observa un risc de rebrot més alt és Collsuspina amb 752 punts. Si ens fixem en l’impacte del virus als centres educatius, l’escola Josep Orriols i Roca és l’únic centre amb aules tancades amb un total de 2 grups confinats i 49 persones. 

Finalment, però, el Moianès continua com una de les comarques que percentualment ha vacunat a més habitants. En total, s’han posat la primera dosi 1.136 persones i 622 ho han fet amb la segona.

Related Posts