Ona Moianès

El Moianès és de les comarques on més baixa el risc de rebrot

El Moianès és de les comarques on més baixa el risc de rebrot

Bones sensacions al Moianès després del primer cap de setmana amb el relaxament d’algunes mesures restrictives. La comarca suma només 6 nous contagis i rebaixa tots els indicadors respecte la setmana passada.

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 12 al 18 de març.

Com dèiem, el Moianès ha reduït tots els registres en una setmana on s’han practicat 349 PCR i 82 tests d’antígens. D’aquestes proves, només un 1,84% de les persones han donat positiu. Això ha fet que l’índex de rebrot es situï a nivells similars als de l’estiu passat, abans de la segona onada, amb un risc moderadament alt de 136 punts. Pel que fa la “Rt”, que calcula la velocitat de propagació del virus, es manté a 0,76, per sota de l’1 que és el recomanable. 

A més, el virus desapareix dels centres educatius. Després de setmanes amb diversos grups afectats, les escoles i instituts del Moianès no presenten cap aula confinada ni la presència de cap positiu entre els alumnes o l’equip docent. Això explica que la mitjana d’edat hagi pujat fins els 52 anys. 

La nota negativa són els 5 pacients que segueixen ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Tot i això, no s’ha hagut de lamentar cap nova defunció. 

Si mirem poble per poble, la població que més preocupa és Castellterçol que suma la meitat de contagis de la comarca, 3 de 6. La població té a hores d’ara un risc de rebrot de gairebé 255 punts. 

Finalment, l’embolic amb AstraZeneca ha fet baixar el ritme de vacunats. En una setmana, 46 persones s’han posat la primera dosi i 95 la segona. Això significa que, en total, 1.300 persones ja tenen la primera dosi i 767 la segona.

Related Posts