Ona Moianès

43 donants de sang en la campanya organitzada per l’Escola Pia de Moià

43 donants de sang en la campanya organitzada per l’Escola Pia de Moià

La campanya per donar sang orquestrada pels alumnes de 6è de l’Escola Pia de Moià culmina amb èxit. Un total de 50 persones es van oferir i 43 van poder-ne donar.

El passat diumenge, l’Espai Cultural Les Faixes de Moià es va convertir en un recinte ampli i segur per donar sang. De les 10 del matí a les 2 de la tarda, els més grans de l’Escola Pia es van encarregar de tot el procediment, des de la rebuda a l’espai com l’explicació de la importància de donar sang a la cinquantena de persones que s’hi van acostar. 

La iniciativa estava promoguda pel Banc de Sang i Teixits i es tracta d’un projecte educatiu que té com a fi una utilitat social. D’aquesta manera, es combina el procés d’aprenentatge amb un servei a la comunitat, que va acabar amb la jornada de donació de sang que es va fer el passat diumenge. 

D’aquesta forma, els alumnes han estudiat prèviament els components sanguinis i les diverses etapes de donar sang. A més d’aquesta formació mèdica i científica, també van crear la campanya de comunicació i van elaborar el cartell de la jornada amb l’eslògan “Sang pots donar i tres vides salvar”. Això significa que fins a 129 persones podrien salvar la vida gràcies a l’èxit de la campanya.

Finalment, els alumnes van oferir a tots els participants una targeta d’agraïment. 

Related Posts