Ona Moianès

Ajuntaments del Moianès analitzen les millores de la carretera C-59

Ajuntaments del Moianès analitzen les millores de la carretera C-59

El Consell Comarcal ha fet arribar a la Generalitat les propostes dels diversos ajuntaments per millorar la via. 

Segons ha publicat el Regió 7, durant les últimes setmanes s’han produït diverses trobades entre representants del Consell Comarcal i la direcció general d’Infraestructures de Mobilitat. L’objectiu d’aquestes reunions era concretar aquelles necessitats que, tant per la comarca com pels ajuntaments afectats, es consideren prioritàries. 

Antoni Massot, conseller comarcal de l’àrea de Medi Ambient i Mobilitat, ha explicat algunes d’aquestes propostes, com són dotar de més seguretat aquells trams urbans per on passi la carretera, la creació de passos de fauna, ja que es produeixen molts atropellaments animals, i buscar solucions als accessos dels polígons industrials de Moià i Castellterçol. Un altre element que Massot considera important són la millora de les parades d’autobús, senyalitzar-les bé, construir noves marquesines i dotar de l’espai suficient perquè els autobusos es puguin aturar fàcilment. 

Amb tot, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat que cap al mes de juny vol tenir el projecte redactat i que aquest estigui executat l’estiu de l’any que ve, el 2022. L’actuació inclou els municipis de Moià, Castellterçol, Sant Quirze Safaja i Sant Feliu de Codines. 

Per la seva banda, la plataforma “C59segura” està duent a terme una enquesta per demanar als usuaris de la carretera que expressin quines millores són necessàries. Per la plataforma, la millora de la via ha de ser global i “no fer més pedaços”.

Related Posts