Ona Moianès

Una associació de Calders es posiciona en contra dels macroparcs fotovoltaics

Una associació de Calders es posiciona en contra dels macroparcs fotovoltaics

A Calders, l’agrupació en defensa de l’entorn natural de les Tàpies es mobilitza en contra de diferents projectes energètics que podrien afectar el poble. 

Segons recull el Regió 7, l’associació ha fet públic, a través d’un manifest, la preocupació per la construcció de dos camps fotovoltaics que s’estan plantejant construir a la població moianesa però també critiquen la construcció de diversos parcs eòlics al sector oest del Bages. Aquesta actuació porta vinculades les obres d’una línia d’alta tensió que aniria fins a la subestació que hi ha a Calders.

En concret, hi ha sobre la taula un projecte de macroparc fotovoltaic de 26 hectàrees al costat de la Roureda de les Tàpies. Un emplaçament  que, segons sembla, ja hauria rebut un informe favorable de la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat.

A més, l’agrupació indica que existeix un segon projecte encara pendent de tramitar per la construcció d’un parc més gran, de 40 hectàrees, al pla de les Quingles, pràcticament al costat del primer. Això, segons detalla l’Associació, seria “una devastació del paisatge sense precedents”.

L’ADENT és una entitat que va néixer fa uns anys com un moviment ecologista que s’oposava a l’activitat d’un circuit de motocross a la zona de les Tàpies de Calders. 

Related Posts