Ona Moianès

Els pastissers auguren una Setmana Santa més dolça que l’any passat

Els pastissers auguren una Setmana Santa més dolça que l’any passat

Aquest gremi confia recuperar les xifres d’abans de la pandèmia i vendre 700.000 mones de Pasqua.

En total, es calcula que les vendes de mones van caure prop del 40% l’any passat. I és que la Pasqua es va celebrar en plena crisi sanitària i amb l’aplicació del confinament domiciliari. És per això que el Gremi de Pastissers vol passar pàgina i fer com si l’any 2020 no hagués existit. Per tant, s’han fixat com a objectiu apropar-se a les xifres de l’any 2019. A Castellterçol, per exemple, hi ha la Pastisseria Miró. El propietari, Elies Miró, qui també és president del Gremi de Pastisseria, indica quin és l’objectiu d’enguany. 

Tot i això, calculen que la facturació baixarà entre un 15 i un 20% perquè les trobades entre bombolles continuen prohibides i, per tant, les mones hauran de ser més petites que abans de la pandèmia. Escoltem l’Elies Miró. 

D’altra banda, la fi de les restriccions comarcals afavorirà pastisseries de municipis turístics i que s’han vist especialment afectades per les restriccions. Miró diu que pensa en alguns establiments de segones residències com són la costa o els Pirineus.

Això sí, la falta de noves estrenes al cinema ha deixat sense nous personatges les mones de 2021. Per això s’han hagut de recuperar personatges de les darreres edicions o tornar als temes de tota la vida com el Barça o Star Wars.

Des del Gremi de Pastissers han remarcat que una mona artesanal és el resultat d’un treball artístic que implica més de tres hores de feina per peça. Per arribar al resultat final s’han de crear els motlles, dissenyar les figures, fer la xocolata i decorar-les. Finalment, han subratllat que les mones de pastisseria compten amb totes les garanties sanitàries necessàries. 

Related Posts