Ona Moianès

Comença la partida per fer el millor tutorial de joc de taula en català

Comença la partida per fer el millor tutorial de joc de taula en català

Des d’avui i fins el proper 19 d’abril hi ha temps per participar en un concurs de tutorial de jocs de taula en català a través de youtube.

L’objectiu del mateix és donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català, així com també, fomentar l’ús de la llengua a través del joc. Per fer-ho, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha creat “JOCen10”, un concurs pioner que ha de servir per promoure la creació de tutorials en català sobre jocs de taula a través de les xarxes socials. El concurs està adreçat, principalment, a joves majors de 18 anys que tinguin interès tant pels jocs de taula com per la difusió de continguts a través de les xarxes socials. 

La presentació del concurs l’ha fet a través de youtube la periodista Juliana Canet. Consisteix a enregistrar vídeos tutorials durant deu minuts com a màxim. El joc escollit ha de formar part del catàleg de les empreses col·laboradores del programa “I tu, jugues en català?”. Un catàleg que es pot consultar a través de la pàgina web del Consorci. 

El jurat està format per experts del món del joc, youtubers i creadors de continguts en línia que seran els encarregats de valorar els vídeos guanyadors. Entre els premis destaca un IPad, una subscripció a Filmin.cat i vals de compra a les botigues de la cooperativa Abacus. Finalment, l’acte de lliurament de premis del concurs “JOCen10” tindrà lloc el proper Dia Internacional del Joc, el 28 de maig de 2021. El primer i el segon tutorial guanyadors seran escollits pel mateix jurat. El tercer premiat serà el resultat de la valoració del públic.

Related Posts